SFY:n vuosikollokvio 2019: Tekoäly, ihminen ja yhteiskunta

Tekoälyn tarkastelu johtaa nopeasti syvälle filosofisiin kysymyksiin: Voiko kone ajatella? Miten tekoäly vaikuttaa käsityksiimme ihmisten erityispiirteistä? Osaammeko rakentaa moraalisia toimijoita? Miten tekoäly toimii työelämässä? Voiko tekoälyyn luottaa? Millaisia lupauksia ja uhkia liittyy tekoälyn käyttöön tieteellisessä tutkimuksessa, asejärjestelmissä tai ihmisten parantelussa? Millaisia eettisiä ongelmia tai vastuukysymyksiä herättää tekoälyn käyttöönotto yhteiskunnassa? Onko tekoäly uusi ATK?

Suomalaiset filosofit ja tekoälyasiantuntijat tarttuvat näihin ja muihin ajatushaasteisiin Suomen Filosofisen Yhdistyksen SFY:n vuosikollokviossa. Tilaisuus on kaikille avoin, ilman ennakkoilmoittautumisia. Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Ohjelma / Program

Lataa oheisesta linkistä Tekoäly, ihminen ja yhteiskunta -kollokvion ohjelma PDF-tiedostona

Lisäys ohjelmaan: 17.1. klo 18.20 Veikko Launiksen kirjan Ihmisarvo julkaisutilaisuus ja viinitarjoilu.

Live Stream

Katso allaolevista linkeistä esitelmät suorana lähetyksenä. (Lisätty 10.1.)

Salin b1096 live stream -linkki.

Salin b1097 live stream -linkki.

Paikka / Plats

Pinni B,

Kanslerinrinne 1,

33014 Tampereen yliopisto

Saat viimeisimmät Tekoäly, ihminen ja yhteiskunta -kollokvioon liittyvät tiedot tapahtuman Facebook -sivulta.

Lisätietoja / Information

Arto Laitinen,

professori, Tampereen yliopisto

arto.laitinen@uta.fi

SFY:n vuosikollokvio 2019: Tekoäly, ihminen ja yhteiskunta

Ohjelma / Program

Live Stream

Katso allaolevista linkeistä esitelmät suorana lähetyksenä. (Lisätty 10.1.)

Salin b1096 live stream -linkki.

Salin b1097 live stream -linkki.

Paikka / Plats

Pinni B,